La Croix belle

LIVESTREAM OP VRIJDAG 3 Juli VANAF 20:00

HIER LINK LIVESTREAM (klikbaar vanaf ongeveer 19:45)

Kortingscode voor de wijnen, alleen vanavond online 10% korting -> WijnHALL2319

De volgende wijnen gaan we proeven:

Witte wijnen: Muscat 2019 €10,25 | Chardonnay 2018, €10,35

Rose: Caringole Rose 2019, €9,25

Rode wijnen: Caringole Rouge 2018, €9,35 | Merlot 2018, €10,25 | No7 Rouge, €23,75 |

Het proefpakket is te bestellen via info@grandivini.nl of als het verstuurd mag worden op onze site: Proefpakket 

Het pakket kan bij bestelling op vrijdag 3 juli opgehaald worden in Woerden & in Oudewater!

Meer over La Croix Belle 

La Croix belle is een familiebedrijf wat al sinds 1794 actief is in het maken van wijn. Het wijnhuis La Croix Belle is gelegen in het dorp Puissalicon wat ligt in het subdistrict Cotes du Thonque in de Languedoc.

Sinds 1977 is de familie Boyer, de eigenaars van het familiedomein, overgestapt van het maken van zogenaamde bulkwijn naar kwaliteitswijnen. Dit maakt hen een van de eerste in de regio die kwaliteit boven kwantiteit stelde. Men is serieus gaan kijken naar het terroir, wat vooral bestaat uit klei, kalksteen, grind, slib en kiezels en heeft daarop de druivenrassen aangepast. Daarnaast is het microklimaat zeer gunstig. De temperaturen in de zomer zijn niet te hoog door de wind die vaak uit zee komt en de koude luchtstroom vanuit de cevennen die ’s nachts over de wijngaarden neerdaalt. Dit zorgt voor de groei van druiven waar kwaliteitswijnen uit voort gebracht kunnen worden.

Tegelijkertijd met het vernieuwen van de wijngaarden is men ook goed gaan kijken naar de vinificatiemethoden. De laatste jaren is de familie op zoek naar de nieuwste trends en methoden om wijn te maken.

Uiteindelijk resulteert dit tegenwoordig in een hele brede range van wijnen. Zo maakt men vier lijnen van wijnen waarvan er natuurlijk op 3 juli een aantal geproefd kunnen worden! Benieuwd welke wijnen er geproefd gaan worden, houdt dan deze site in de gaten!