Tenuta La Meridiana

La Meridiana!

Het wijnhuis La Meridiana ligt in het wijnwalhalla Piemonte! Een paar kilometer ten zuiden van Asti groeien de druiven rond het plaatsje Monferrato. Hier worden sinds de 19e eeuw wijnen van grootste kwaliteit gemaakt door La Meridiana!

Estate.

Tenuta La Meridiana, tegenwoordig geleid door Frederico Prima die de vijfde generatie vertegenwoordigd, maakt verschillende soorten wijn waarvan het merendeel rood is. Zo heeft Tenuta La Meridiana naast Barbera ook de rassen Nebbiolo, Merlot, Chardonnay aangeplant. Traditie is daarin een hele belangrijke factor. Zo wordt er in de wijngaarden zo veel mogelijk met de hand gewerkt om zo druiven van hoge kwaliteit te verkrijgen! In de wijnkelder wordt er daarna ook volgens oude tradities in combinatie met de nieuwste technieken wijn van gemaakt.

Territory.

Tijdens de online masterclass zal Frederico alles vertellen over de wijnen die hij maakt! Welke wijnen er geproefd zullen worden zal binnenkort bekent gemaakt worden. Daarna zal ook het proefpakket al te bestellen zijn!

Frederico hoopt u te spreken op vrijdag 17 juli!