Wagner Stempel

Weingut Wagner-Stempel ligt in het plaatsje Siefersheim, in de zogeheten Rheinhessische Schweiz in het westen van Rheinhessen, vlak bij de Nahe. Het gebied wordt zo genoemd omdat het wat meer en wat hogere heuvels heeft dan de rest van de regio. Ook de vulkanische porphyrbodems zijn uniek voor Rheinhessen.

Weingut Wagner-Stempel - Weinhalle

Sinds 1992 is het weingut in handen van Daniel Wagner, zijn vader had een gemengd boerenbedrijf, de familie teelde al acht generaties druiven maar Daniel koos voor een volledige focus op wijnbouw en maakte in 1992 zijn eerste wijn. Hij ging biologisch werken en het bedrijf is sinds 2008 bio-gecertificeerd. Daniel wordt bijgestaan door zijn rechterhand, Oliver Muller die ook met ons de proeverij zal gaan doen.

Wagner-Stempel: GG Siefersheimer Heerkretz verticaal | Proefschrift

Tegenwoordig heeft bedrijf 24 hectare wijngaarden, waarvan 52% riesling. Ook silvaner en burgunderrassen zijn goed vertegenwoordigd. De productie bedraagt zo’n 165.000 flessen per jaar, waarvan ruim 40% wordt geëxporteerd. Zoals het aantal hectare doet vermoeden is Riesling het parade paardje van Wagner-Stempel. De afgelopen jaren worden de Rieslings door vele journalisten en critici beloond met scores boven de 90! Benieuwd naar de wijnen van Wagner Stempel? Het proefpakket zal binnenkort online gezet worden!