Presentaties & masterclasses

Over wijn raak je nooit uitgeleerd, daarom kun je tijdens wijnHALL diverse presentaties en masterclasses volgen. Deze worden gegeven door wijnmakers, wijnkenners en sommeliers. Geen zorgen! Er is voor ieder wat wils: van de beginnende wijnliefhebber tot de doorgewinterde professionals. Elke workshop duurt ongeveer 30 minuten en er zijn speciale wijnen te proeven.

In totaal zijn er meerdere presentaties/masterclasses te volgen tijdens de wijnHALL. Onderstaand een overzicht waarvoor je je kan inschrijven. Per onderdeel is er ruimte voor maximaal 15 personen. Opgeven kan  via: reserveren@wijnhall.nl .

Natuurlijk kun je ook ter plekke nog kijken welke workshop geschikt is voor jou en waar er nog plek is. Maar ook hier geldt het aloude principe; vol = vol. Deelname aan de workshops en masterclasses zit bij de entreeprijs van € 10,- inbegrepen. Deze entreeprijs wordt bij een wijnbestelling in mindering gebracht.

Zaterdag 25 mei

14:00 | Loire VS Douro | Arendjan en Remmer (45 min)

De strijd der valleien! Deze wedstrijd wil je niet missen! Twee wijngekken nemen het tegen elkaar op! En jullie bepalen de winnaar! De heren Van der Broek en Meijer geven ieder een betoog van 15 minuten waarin je wordt overladen met leuke en leerzame informatie. Alles om uiteindelijk jouw stem te winnen voor de beste wijnvallei! Tijdens het betoog krijg je uiteraard ook een wijn te proeven. Een wijn van hoge kwaliteit én uit de betreffende regio! Na afloop gaan we stemmen. Stem mee en maak tevens kans op een gratis fles van de geproefde wijnen!

15:00 | Geheimen van een sommelier | Danny  

Wijn en eten in optima forma combineren! Dat is de hoofdtaak van een sommelier. Maar hoe gaat een sommelier te werk? En kan je deze technieken ook gemakkelijk thuis toepassen? Uiteraard leunt een goede sommelier op zeer veel vakkennis en jarenlange ervaring. Toch zijn er heel wat leuke trucjes die je zonder veel moeite ook thuis kunt toepassen. Sommelier van Bistronoom in Woerden komt speciaal tekst en uitleg geven. Hoe word je sommelier in je eigen keuken? Hoe leuk is dat!

__________________________________________________________________________

Zondag 26 mei

14:30 | Workshop glaswerk | Freerk Kingma

Hier wil je sowieso bij zijn! Proef dezelfde wijn in verschillende glazen. Proef je geen verschil? Onmogelijk! Freerk is kenner op het gebied van het juiste glaswerk. De kunst is om exact het juiste glas te selecteren bij een bepaalde wijn. Laat je verrassen wat verschillende vormen en soorten glaswerk kunnen doen voor de smaakbeleving van de wijn. Zelfs voor sommige profs is dit een echte eye opener. Dus schrijf je in en ervaar de kracht van goed glaswerk!

15:00 | Chardonnay of ja? | Remmer Meijer

Er is wellicht geen enkele druivenras zo gehaat en zo geliefd als de Chardonnay druif. Deze absolute kameleon onder de druiven kent echter vele gezichten. Een oordeel mag je dus pas hebben als je deze verschillende karakters hebt leren kennen. We nemen een korte en diepe duik in de wereld van deze druif. Daarna proeven we 6 verschillende Chardonnay’s! En dan besluiten we achteraf, is het een ja of toch een nee. Durf jij de uitdaging aan?

14:30 | De Loire | Arendjan (de wijnman) van den Broek 

Er zijn maar weinig mensen zo Francofiel als Arendjan! Vooral als het over wijn gaat! Arendjan is sowieso tijdens de WijnHall aanwezig met een zeer interessant wijnhuis uit de Loire. Maar, wil je nou echt meer over deze regio weten?! Weetjewel, die regio van Sancerre en Pouilly-Fumé. De officiële geboortegrond van de Sauvignon Blanc. De regio van Touraine en Vouvray. Die grote slinger in het noorden van Frankrijk met allemaal kleine interessante wijngebieden. Een lange vallei die als een lappendeken langs de rivier de Loire kronkelt. Als je daar nou echt meer van wilt weten? Inschrijven en je weet het!

 

Masterclass van Pedro over wijnen uit de regio Alentejo tijdens een vorige editie van de WijnHall.

Workshop: Hoe proef je wijn? van Remmer Meijer