Presentaties & masterclasses

Over wijn raak je nooit uitgeleerd, daarom kun je tijdens wijnHALL diverse presentaties en masterclasses volgen. Deze worden gegeven door wijnmakers, wijnkenners en sommeliers. Geen zorgen! Er is wat ieder wat wils: van de beginnende wijnliefhebber tot de doorgewinterde professionals. Elke workshop duurt ongeveer 20 minuten en er zijn speciale wijnen te proeven.

In totaal zijn er 9 presentaties/masterclasses te volgen tijdens de wijnHALL. Onderstaand een overzicht waarvoor je je kan inschrijven. Per onderdeel is er ruimte voor maximaal 15 personen. Opgeven kan via: reserveren@wijnhall.nl .

Twijfel je over welke onderdeel je wil gaan volgen? Sowieso kun je bij meerdere aanschuiven, want ze zijn allemaal gratis bij afname van een proefglas! Natuurlijk kun je ook ter plekke nog kijken welke workshop geschikt is voor jou en waar er nog plek is.

Masterclasses

15:00 Danny van den Barselaar –  Wijn/Spijs voor beginners = //VOLGEBOEKT//
Wijn en eten. Het kan zo mooi zijn! Een harmonieus geheel van smaken. Hoe kan je thuis op een makkelijke manier wijn combineren met eten? Welke klassiekers blijven subliem en welke trends zijn het proberen waard? Danny is sommelier van Bistronoom en geeft je een korte, handzame uitleg over de do’s en dont’s van wijn/spijs combinaties.

15:45 Camilo Leite – Boas Quintas – PT
De wijnen van het prachtige wijnbedrijf Boas Quintas zijn een mooie reflectie van de Dao regio. Camilo Leite van Boas Quintas geeft een korte proeverij van verschillende witte en rode wijn uit deze regio. Kom op een leuke en leerzame manier kennis maken met dit edele druivensap!

16:30 Thibault Latib Combes – Domaine de Deux Ruisseaux / Chateau Le Thou – FR = //VOLGEBOEKT//
Zuid Frankrijk, de streek waar druiven optimaal rijpen en mediterrane wijnen in optima forma worden gemaakt. Thibault komt helemaal vanuit de Languedoc regio naar Woerden om de klassieke wijnen van de familie Valery te laten proeven. Tegen de Middellandse Zee liggen de wijngaarden van Domaine de Deux Ruisseaux en Chateau Le Thou van deze wijnmakers familie. Klassiek, puur en heerlijke mediterraan.

 


masterclasses

14:30 Pedro – Quinta do Cardo – PT = //VOLGEBOEKT//
Quinta do Cardo is misschien wel één van het mooiste wijnhuis van Portugal. De wijngaarden liggen op 750 meter hoogte en zijn omgeven door de bergketens Marofa en Castelo Rodrigo. De wijnteelt gaat hier op een pure ecologische en biologische wijze. Zo heeft Quinta do Cardo eigen imkers en wordt de wijngaard traditioneel met paarden geploegd. Quinta do Cardo heeft een grote selectie aan topwijnen in meerdere segmenten. Proef en beleef deze prachtige wijnen tijdens deze masterclass.

15:15 Vitor Lima – Vinhos Norte – PT
Laat je verrassen door Vinho Verde! De meeste mensen kennen deze witte wijn met frisse bubbel. Maar vergist u niet, deze wijn uit Noord Portugal kent vele smaken. Wijnmaker en eigenaar Vitor Lima van Vinhos Norte geeft u een korte masterclass over de streek en de wijnen van Vinhos Norte. Van een heerlijke frisse bubbels tot een complexe rode wijn. Allemaal uitstekend te drinken op bijvoorbeeld een mooie voorjaarsdag.

16:00 Rutger Siersma – Skaap – ZA
Zuid Afrika heeft heel wat moois. Waaronder de wijnen van Skaap! Prachtig gemaakte wijnen met passie. Proef 4 wijnen van dit wijnhuis onder leiding van Rutger Siersma. Hij weet als geen ander wat het karakter is van deze wijnen en zal u verbluffen met leuke weetjes en feiten. Skaap is kleinschalige wijnbouw van topkwaliteit.


Masterclasses

14:30 Remmer Meijer – Hoe proef je wijn = //VOLGEBOEKT//
Iedereen kan wijn proeven. Toch? Maar welke stappen kun je doorlopen om nét wat meer te kunnen vertellen over de wijn in je glas? Wat proef je en wat ruik je? Een korte introductie in de wereld van wijnproeven. Kom op een leuke en leerzame manier kennis maken met dit edele druivensap.

15:15 Jeroen Verpaalen – Feudo Arancio – IT = //VOLGEBOEKT//
Wijn uit Sicilië van het wijnhuis Feudo Arancio. Wijnkenner Jeroen Verpaalen laat je de wijnen proeven én vertelt je alles over dit prachtige wijnhuis. Fraai gemaakte wijnen als een knisperende Grillo en een zachte Nero d’Avola, maar ook een heerlijke mousserende wijn. Kom en proef de karaktervolle smaakt van zuidelijke kust van Sicilië.

16:00 Saúl Gonçalves – Herdade dos Templários – PT = //VOLGEBOEKT//
Herdade dos Templários ligt in het midden van Portugal. In de Tejo regio nabij de oude stad Tomar. Tomar was een zeer belangrijke stad voor de Tempeliers. Dit wijnhuis heeft samen met haar wijnmakers een duidelijke visie; de wijn moet een afspiegeling zijn van de natuur en cultuur van deze mooie regio. De wijnen zijn exact dat! Saúl laat je het karakter en de geschiedenis proeven van deze regio. Plus je krijgt een speciale oude jaargang te proeven tijdens deze masterclass.

 


Masterclass van Pedro over wijnen uit de regio Alentejo tijdens de vorige editie van de wijnHall.
Workshop: Hoe proef je wijn van Remmer tijdens de vorige editie van de wijnHall.