Masterclasses

Over wijn raak je nooit uitgeleerd, daarom kun je tijdens wijnHALL diverse presentaties en masterclasses volgen. Er is voor ieder wat wils: van de beginnende wijnliefhebber tot de doorgewinterde professionals. Elke workshop duurt ongeveer 30 minuten.

In totaal zijn er meerdere masterclasses te volgen tijdens de wijnHALL. Onderstaand een overzicht waarvoor je je kan inschrijven. LET OP! Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Opgeven is verplicht en kan via: masterclass@wijnhall.nl 

Tijdvlak A 11:00 tot 14:30

-> | 12:00 – Wat is wijn?

Wat is wijn eigenlijk? Gegist druivensap; maar waarom smaakt de ene wijn zo anders dan de andere. In deze korte sessie leer je de basis van wijn, hoe het gemaakt wordt en waarom er zoveel verschillen zijn. Uiteraard sluiten we deze sessie ook af met een paar proefglazen om de opgedane kennis in de praktijk te ervaren.

-> | 13:00 – Masterclass Port

Alles wat je wilt weten over Port. Waar komt port vandaan en hoe wordt het gemaakt. Welke smaakstijlen zijn er en hoe behandel je port? Uiteraard gaan we ook verschillende portwijnen proeven

Tijdvlak B 15:00 tot 19:00

-> | 15:00 – Hoe proef je wijn?

De kunst van het wijnproeven. Welke proefstappen kan je nemen om meer over wijn te weten en op welke geuren en smaken moet je letten? Hoe smaken verschillende druivenrassen en wat is de afdronk? Allemaal vragen waar je in deze korte sessie antwoord op krijgt. Waarbij we uiteraard ook wijn proeven.

-> | 16:00 – Masterclass Port

Alles wat je wilt weten over Port. Waar komt port vandaan en hoe wordt het gemaakt. Welke smaakstijlen zijn er en hoe behandel je port? Uiteraard gaan we ook verschillende portwijnen proeven.

Deelname aan de workshops en masterclasses zit bij de entreeprijs inbegrepen. 

 
locatie: de HALL |  Korenmolenlaan 4 | Woerden volop gratis parkeerruimte | op loopafstand van NS station